Resepi Biskut Azlina Ina

Resepi Biskut Azlina Ina / Cara Buat Biskut Swiss Tart Hazel Nutella
Resepi Biskut Azlina Ina / Cara Buat Biskut Swiss Tart Hazel Nutella from kadirovashi.blogspot.com

Siapa yang suka makan biskut? Biskut merupakan snek yang banyak disukai oleh semua orang. Kini, saya ingin berkongsi resepi biskut yang sedap dan mudah untuk dibuat iaitu resepi biskut Azlina Ina. Biskut ini sangat sesuai dimakan bersama-sama dengan teh atau kopi pada waktu petang. Mari kita lihat bahan-bahan yang diperlukan.

Ingredient

  • 1 cawan tepung gandum
  • 1/2 cawan tepung jagung
  • 1/2 cawan gula perang
  • 1/2 cawan minyak masak
  • 1 biji telur
  • 1 camca teh baking powder
  • 1 camca teh vanilla essence

Instructions

  1. Perapkan gula perang dengan minyak masak selama 5 minit.
  2. Tambahkan telur dan vanilla essence. Kacau sehingga sebati.
  3. Campurkan tepung gandum, tepung jagung dan baking powder dalam bekas lain.
  4. Campurkan bahan-bahan kering ke dalam adunan telur sedikit-sikit.
  5. Gaul rata dan bulatkan adunan.
  6. Letakkan di atas loyang yang dialas dengan kertas minyak dan hentak-hentak sedikit.
  7. Bakar dalam oven pada suhu 160 darjah Celsius selama 15-20 minit.
  8. Angkat dan biarkan sejuk sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.

Nutrition

Biskut Azlina Ina mengandungi 120 kalori, 13 gram karbohidrat, 8 gram lemak, dan 2 gram protein.

Jangan lupa untuk mencuba resepi biskut Azlina Ina ini di rumah. Pasti akan menjadi snek kegemaran anda dan keluarga. Selamat mencuba!

Terima kasih kerana membaca artikel ini. Jika anda suka dengan resepi ini, jangan lupa untuk berkongsi dengan rakan-rakan anda. Jika anda mempunyai sebarang soalan atau cadangan, jangan segan-segan untuk tinggalkan komen di bawah. Saya akan cuba untuk menjawab setiap soalan yang diberikan. Sekian, terima kasih.

Link copied to clipboard.