Bagaimana Menyiapkan Murtabak Telur Anti Gagal

Telur Murtaba

Adakah anda sedang mencari inspirasi resepi Murtaba telur anti gugur yang unik?, Langkah mudah membuat telur anti gugur pasti ada di sekeliling kita sekarang, mungkin salah seorang rakan anda sedang mencarinya. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat melalui maklumat visual. Dan kali ini saya akan memberi panduan cara menghidangkan resepi murtabak telur untuk membuatnya susah dan sangat senang. Jika tidak dilakukan dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak sesuai dan tidak selesa. Murtaba sepatutnya mempunyai aroma dan rasa bahawa telur yang baik boleh membangkitkan selera kita.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa telur Murtaba ke tahap yang lebih besar atau lebih kecil, daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, pemprosesan dan penyajian. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat murtab telur yang sedap, jangan risau, kerana jika anda tahu caranya, masakan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar telur Murtaba untuk dijadikan inspirasi.

Jumlah hidangan untuk membuat telur Murtaba adalah untuk seorang. Jadi pastikan ruang ini cukup untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan rakan-rakan anda.

Selain itu, dianggarkan masa memasak telur Murtaba adalah sekitar 25 minit.

Baca Juga

Baiklah, kali ini, jom cuba buat telur murtab di rumah. Makanan ini berpegang pada bahan-bahan mudah dan membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat telur Murtaba dengan 10 jenis bahan dan 6 peringkat penciptaan. Ini adalah bagaimana hidangan disediakan.

Apa yang perlu disediakan untuk 1? Hidangan ini istimewa untuk saya, suami saya yang satu-satunya. Murtaba bermaksud "busur" dalam bahasa Yaman. Tetapi makanan ini berasal dari Indonesia…

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan telur Murtaba:

  1. Beberapa keping roti segera/kulit popia
  2. 2 cawan daging lembu/ayam
  3. minyak masak
  4. 1 biji bawang besar - dihiris
  5. 1/2 cawan halia (kisar/parut)
  6. 3 ulas bawang putih (cincang/kisar)
  7. 1 1/2 sudu besar tepung jagung
  8. 1/2 sudu kecil serbuk lada putih
  9. Garam secukup rasa
  10. 4-5 biji telur (pukul guna garfu)

Langkah-langkah membuat Murtaba Telur

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Panaskan kuali dengan minyak - masukkan daging lembu dan semua bahan lain secara beransur-ansur dan gaul rata. Sedikit api
  3. Akhir sekali masukkan telur dan kacau sebentar, tutup api dan ketepikan.
  4. Sekarang anda boleh bekerja sehingga murtab siap, lihat gambar di bawah cara melipat murtab.
  5. Sejukkan selama 30 minit atau lebih lama.
  6. Selepas itu, bolehlah dimasak dalam kuali sejuk dengan sedikit minyak - hingga habis - dan dibawa keluar untuk dihidangkan. Semoga berjaya!

kenapa? Ia mudah, bukan? Cara membuat telur Murtaba boleh anda buat di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat maju jaya!

Tags:
Resepi

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.