Langkah Mudah untuk Menyiapkan Donat Gebu yang Enak

donut gebu

Adakah anda sedang mencari resipi donat gebu anti rambut gugur yang unik? Netzin sudah biasa menggunakan Internet untuk peranti maklumat. Dan kali ini, saya akan kongsikan pengajaran tentang cara memasak resepi donat Gebu, membuat pencuci mulut tidaklah sesusah mana tetapi tidak juga mudah. Jika dilakukan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan benar-benar tidak menyenangkan. Walaupun donat manis Gebu pasti ada rasa dan rasa yang boleh memenuhi selera kita.

Banyak faktor mempengaruhi rasa kerepek jambu, seperti jenis bahan, pilihan bahan segar, dan cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat donat Gebu yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu resipi, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Kemudian anda boleh menggunakan imej bar donat sebagai contoh.

Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan untuk bermula dengan Gebu Donuts. Anda boleh membuat donat lembut menggunakan 9 jenis bahan dan 11 langkah. Begini cara memasak makanan.

Saya suka menari di dapur. 😍

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat donat lembut:

  1. 1 sampul surat (11 g) yis morfin
  2. 1 gelas air suam
  3. 2 sudu besar gula
  4. 4 1/2 cawan tepung roti (tinggi protein)
  5. 2 sudu besar susu tepung
  6. 1 sudu besar serbuk roti
  7. 2 1/2 sudu besar marjerin
  8. 1 biji kuning telur
  9. Gula tepung sudah cukup untuk menyambut anda.

Cara membuat donat gebu |

  1. Campurkan gula dengan air suam. Masukkan yis, kacau dan biarkan selama 10 minit sehingga lembut.
  2. Campurkan tepung, susu tepung, serbuk roti, marjerin dan telur. Kacau sehingga kelihatan seperti serbuk roti
  3. Tuangkan adunan yis dan gaul hingga rata.
  4. Uli dan uli tepung sehingga menjadi doh melekit selama 15 minit. Apabila cair, serbuk mesiu tidak retak atau pecah.
  5. Taburkan dengan tepung dan biarkan selama 30 minit sehingga lembut. Kemudian masukkan tepung untuk mengeluarkan angin.
  6. Tepung seberat 30 gram. Duduk dalam bulatan yang betul. Saya mempunyai donat sebanyak 31 donat
  7. Buat lubang dengan hidung atau jari anda. Biarkan doh mengembang selama 20-30 minit.
  8. Tutup dengan minyak panas dengan api perlahan. Apabila ia menjadi kuning, putarkannya sekali untuk mendapatkan cincin donat. Goreng dan kumpul menggunakan sotong sahaja.
  9. Tengok..lembut, ada cincin dan tak tangkap minyak.
  10. Saya menggoreng doh yang sudah dibuat berlubang
  11. Taburkan donat segar dengan gula tepung. sedia untuk dinikmati

Sepertimana mereka? Tidak mudah? Inilah cara membuat donat Gebu yang boleh anda amalkan di rumah. Usaha yang baik!

Tags:
Resepi

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.