Langkah Mudah untuk Membuat Sourdough Donuts Anti Gagal

donat masam

Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk resipi donat dadih yang unik dan sedap? Sesetengah orang di sekeliling kita sedang mencari langkah mudah untuk membuat donat yang lazat, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna Internet telah terbiasa menggunakan Internet mudah alih untuk melihat maklumat mengenai imej pratonton. Baiklah kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah membuat donat berair untuk menjadikannya sangat manis, keras dan tidak mudah. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya juga hambar dan sedap. Sebenarnya, donat yang enak harus mempunyai rasa dan bau yang membangkitkan selera anda.

Banyak faktor mempengaruhi rasa donat, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat donat yang enak di mana sahaja anda berada, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Seterusnya adalah imej donat berair yang boleh anda gunakan sebagai inspirasi.

Dianggarkan juga masa yang diperlukan untuk membuat donat adalah sekitar + -18 jam.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan berpatutan untuk membuat donat. Anda boleh membuat donat berair menggunakan 7 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Baca Juga

Hari ini kita buat sd donut dengan bantuan anak dara. Daripada kek doh, puri, digoreng dan disumbat, gadis itu membuatnya. Saya cuma tunjukkan jalan. Saya suka anak dara apabila donat berada di atas. Lebih baik Tetapi .. katanya. # 1erSDresipi2022

Bahan dan rempah yang diperlukan untuk membuat donat doh masin:

  1. 250 g tepung roti
  2. 1 sudu besar garam
  3. But aktif 100g SD
  4. 40 ml ur
  5. 2 biji telur
  6. 50 g gula
  7. 65 g mentega

Cara membuat donat dengan kerap

  1. Dalam mangkuk pengisar satukan air, gula, telur dan doh, kacau. Masukkan tepung dan garam. Gaul rata, kemudian biarkan selama 10 minit.
  2. Masukkan mentega sedikit demi sedikit dan uli hingga elastik. Kemudian lakukan S&F 3 kali dalam langkah 30 minit, ini adalah pilihan, anda boleh melangkaunya.
  3. Tutup doh dan biarkan mengembang selama 3-4 jam. Selepas doh terbentuk, masukkan doh ke dalam peti sejuk semalaman.
  4. Keluarkan pes pada hari berikutnya. Canai doh dan letak donut dalam acuan. Biarkan selama 2 hari (2 jam atau sehingga adunan licin).
  5. Panaskan minyak. Goreng donut sehingga perang keemasan.
  6. Biarkan donat sejuk sedikit. Kemudian hias dengan gasing kegemaran anda. ⁇
  7. Catatan. Tidak seperti yis komersial, yang hanya mengambil masa 40 minit untuk mengembang doh, ia berbeza dengan doh masin. Untuk doh masin, jika panas, doh akan naik dengan cepat, tetapi jika ia agak sejuk, ia akan mengambil masa untuk mengembang. Naikkan doh saya sehingga 5 petang pada musim hujan yang lalu !!

Bagaimana? Mudah kan? Berikut ialah cara membuat donat paling kerap yang boleh anda buat di rumah. Semoga ini berguna dan selamat mencuba!

Tags:
Resepi

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.